snijbonen: boerenkost, maar goede kost.
En met mayonaise schuift het nog eens zo goed. Er wordt wat verdoezelt, beste disgenoten. Kennen jullie niet allemaal die magistrale dot mayonaise op je fritten, om die wansmakelijke balletjes-in-tomatensaus-smaak te negeren? Die zo beroemde favoriete saus van de typisch Belgische frietkotganger. Waarbij de balletjes geteld zijn, en de vitaminen nog moeten uitgevonden worden. Daar een sublieme poeder-oplossing over, met veel kruiden, zodat je met moeite weet of de balletjes van zogezegd vlees of van polytereftalaat gemaakt zijn.
Nee, mede-verorberaars, die boerenkeuken is nog altijd het beste. Snijbonen, patatten en biefstuk. Een avondmaal waar je u kan tegen zeggen. Enkel 'gebakken kreeftenmedaillons met kokkels, krokante groenten met kerrie en een mengeling van verse kruiden' zou er misschien nog over kunnen, maar de GB was al toe, dus ik kon er niet meer achter gaan. Daarom bleef het noodzakelijkerwijs bij die ietwat minder geraffineerde schotel, maar daarom niet minder lekker. Elke dag weer een nieuwe ontdekkingstocht in mijn bord, het is eens wat anders dan de snelle hap
koen, Bon appétit zegt de Fransman
woensdag 12 september 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten